Câteva sute de persoane, în special tineri părinţi, alături de copii, dar şi preoţi, au participat în acest weekend la Bucureşti, la Marşul pentru viaţă, o manifestare care a avut loc, potrivit organizatorilor, în 75 de oraşe din România şi Republica Moldova.
Interesant în legătură cu această manifestație este faptul că participanții nu au solicitat interzicerea prin lege a avorturilor, ci și-au propus doar conştientizarea existenţei, unicității, demnității şi valorii fiecărui om începând din momentul concepţiei.
Sigur, sună așa, cam filozofic, când noi știm cât de concretă e viața, cât de dificil este să ții în România o familie pe linia de plutire, pe linia unui trai decent. Părinții iau tot mai greu decizia de a da naștere unui copil, dar, din păcate nivelul încă precar de educație sexuală în rândul tinerilor și nu numai al lor, face ca prea des să apară această întrebare – păstrăm copilul sau recurgem la avort.
Că e momentul nepotrivit, că părinții sunt prea tineri, că n-au bani sau că n-au timp ca să ofere copilului o educație și o copilărie decentă… motivele sunt multe și, de fapt, despre ele discutăm azi.
E dramatic, să știți, e o traumă oricum ai lua-o, dar atunci când în România sunt 480 de avorturi la 1000 de nașteri, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, întrebarea mea pentru dumneavoastră, bărbați și femei care veți intra astăzi prin telefon la România în Direct este următoarea…
Cu excepţia cazurilor de malformaţii congenitale sau de pericol medical, cu excepția situațiilor in care chiar medicul recomandă o intrerupere de sarcină, vă puteţi imagina o situaţie în care avortul să poata fi justificat de condiția părinților?
[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-poate-fi-avortul-justificat-de-conditia-parintilor-23-03-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]