Primăria Capitalei anunță că în ultimii 20 de ani, s-au consolidat 79 de imobile, dintre care 20 cu surse de la bugetul local, restul din surse proprii ale proprietarilor. De aceea, municipalitatea a decis înființarea societăți comerciale pe acțiuni ce va ocupă doar de problemă clădirilor cu risc seismic ridicat la nivelul Bucureștiului.
La sfârșitul lunii trecute, consilierii bucureșteni și-au dat acordul pentru înființarea structurii. Potrivit Primăriei, în Capitală există 174 clădiri care sunt încadrate în clasă I de risc seismic și care prezintă pericol public și 173 de clădiri care sunt încadrate în clasă I de risc seismic, fără pericol public.
Pentru 62 clădiri din cele 174 au fost depuse documentele legale de către asociațiile de proprietari, însă doar pentru 8 imobile sunt încheiate contracte de execuție a lucrărilor și numai la 2 dintre acestea sunt deschise șantiere.
Municipalitatea reamintește bucureștenilor care vor să-și reconsolideze locuințele, că au la dispoziție două blocuri cu 128 de apartamente, în centrul Capitalei, în Piața Națiunilor Unite. Acestea sunt locuințe de necesitate, din care acum sunt ocupate 41 de apartamente.