Confidenţialitate

Plasticul, inamicul no.1 al lumii

Se estimează că numărul pungilor de plastic folosite la nivel mondial, în fiecare an, depășește 500 de miliarde.

Ajunse în apele marilor si oceanelor, deșeurile din acest material ucid aproximativ un milion de vietăți marine. PET-urile nu se biodegradează complet niciodată. Ele se descompun în granule care sunt mâncate de diverse vietăți, ca pești, păsări sau viermi și rămân în stomacul loc până când acestea mor.

Procentul de pungi reciclate din total este de numai 1%. Sute de ani sunt necesari pentru degradarea pungilor de plastic la groapa de gunoi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

ILUSTRAȚIE: flockine / Pixabay