Confidenţialitate

Piața Obor: Cum ar fi mai bună lăcusta prăjită? În ulei sau pané?

După viermele de făină, în meniul europenilor a fost admisă oficial și  lăcusta călătoare – aprobată ca aliment. Numai că le provoacă temeri reșițenilor. Lăcustele sunt o sursă nutritivă și sănătoasă, cu un conținut înalt de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Dacă în Asia lăcustele prăjite sunt o delicatesă ce nu lipsește de lângă un pahar de băutură, românii nu se arată prea  încântați de acest nou aliment.

Unii  nici nu vor să audă, alții, se gândesc cum ar fi mai bună lăcusta prăjită – fie în ulei, fie pané.

Ce sunt aceste „lăcuste călătoare”? Le vedem când vin ca nori întregi de insecte și ajung peste culturile agricole. În urma unor asemenea nori, pe pământ mai rămân doar părțile lemnoase ale plantei. În rest, totul dispare, iar aspectul terenului este unul de… pârjolit. De aici și vorba românească: ,,au venit ca lăcustele” sau „parcă au trecut lăcustele”.

După viermele galben uscat și lăcusta călătoare, alte nouă specii de insecte așteaptă să fie aprobate de Uniunea Europeană pentru consumul uman: printre ele, la rând, se află și greierele de casă! 😊

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.