Goana după carnea de porc – și în general după carne – a fost și e în plină desfășurare.
În ciuda scumpirilor, magazinele s-au aglomerat, iar preparatele pentru grătar sunt printre cele mai cerute.
Ceafa de porc se vinde în unele supermarketuri cu 24 de lei kilogramul, carnea tocată de porc – cu 17, iar spata de porc fără os – cu 11 lei, redusă de la 12! Pulpa de porc fără os are prețuri ce pornesc de la 18-20 de lei. Ceafa de porc gata marinată trece de 30 de lei. Casoletele de mici – între 20 și 25 de lei. Ioan Ladoși, președintele Asociației Crescătorilor de Porci, subliniază, într-o conferință a Ziarului Financiar, că mulți români cumpără carne direct de la fermieri sau în urma anunțurilor de pe internet. Deși, de obicei, în satele româneşti porcul de Crăciun se taie la Ignat. Dar, de o vreme, în satele bănăţene, gospodarii taie deja porcii. Și nici n-am intrat în decembrie.
Oamenii cresc câte două – trei generaţii de porci, din care taie după cum au nevoie pe parcursul anului, dar și de teama pestei porcine.