Consumați carne de miel de Paște și veți ajuta și fermierii. Îndemnul a venit de la ministrul Agriculturii. Petre Daea nu crede că prețul cărnii de miel va crește mult peste nivelul de anul trecut.
Ministrul Agriculturii îndeamnă românii să respecte meniul tradițional de Paște, care conține și carne de miel și produse din carne de miel.
Numai că produsele nu au fost accesibile multă vreme pentru bună parte a populației cu venituri reduse.
Petre Daea este optimist anul acesta: crede că prețurile nu vor fi exagerate. Dacă vom cumpăra mai mulți miei, fermierii o vor duce mai bine și vor reuși să-și țină afacerile mai departe:
„Mă aștept să nu crească (prețul) și să se valorifice toți și îi îndemn pe toți românii să mânânce carne de miel de Paște, să cumpărăm, avem de unde. Să folosim această carne care este foarte bună și dă și ajutor crescătorilor de ovine care, la rândul lor, vor putea să-și desfășoare activitatea, să-și mărească efectivele și să și scadă prețurile în viitor.”
Anul trecut, carnea de miel se vindea în piețe cu prețuri între 40 și 45 de lei pentru un kilogram.