Confidenţialitate

Peste 100 de expozanți la Ziua Recoltei, în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Toamna Horticolă Bucureșteană își deschide porțile între 5 și 8 octombrie 2023, în Campusul Agronomie-Herăstrău, din Bd. Mărăști, nr. 59. Peste 100 de expozanți din domeniul horticulturii expun și comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit și delicii tradiționale.

Facultatea de Horticultură prezintă și oferă spre degustare numeroase soiuri și hibrizi românești, de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi și ardei.

Studenți, cadre didactice, cercetători, fermieri și pasionați de horticultură își dau întâlnire la cel mai mare eveniment dedicat roadelor bogate cu care ne răsfață toamna. Printre vedetele acestei ediții se numără strugurii de masă, dar și speciile pomicole noi, asimina, ziziphus şi kiwi. Floricultura își pune și ea amprenta cu o conferință despre Saga Go-ryū (嵯峨御流), susținută de doamna Yukiko Tanaka, profesoară de Ikebana și Ceremonia Ceaiului – ”Ikebana vine din Kyoto”.

Sâmbătă vom vizita loturile demonstrative cu smochin, kiwi, kaki, rodii, curmal dobrogean și vom prezenta primul sistem ”Hortivoltaic” care produce energie electrică și protejează de soarele excesiv cultura de asimina/banana nordului. De asemenea, vom vedea cele mai moderne tehnologii pentru cultura protejată a arbuștilor fructiferi cu sisteme inteligente de digitalizare folosite în pomicultură.

                        100+ Expozanţi                  15+ Workshop-uri             8000+ Vizitatori

 

Pe parcursul celor 4 zile vor fi prezentate noutățile Centrului de Transfer Tehnologic al USAMV – AgroBioLife spre informarea fermierilor, companiilor, dar și pasionaților de horticultură. Nu vor lipsi sucurile naturale, obținute la Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească, înghețata artizanală și numeroase alte produse inedite, alături de must și vinul universitar produs la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa. Se vor expune și comercializa pomi și arbuști fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produși la Pepiniera Istrița.

Vă invităm să urmăriți programul online și să nu ratați degustările și atelierele din cadrul Toamnei Horticole Bucureștene 2023.

Evenimentul are și o componentă educațională importantă prin conferințele și atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna ”Petre S. Aurelian” a USAMV București precum și vizitele în teren, care vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook Toamna Horticolă Bucureșteană, unde găsiți și programul detaliat.

Despre Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din București (USAMV) este o instituție de învățământ superior și de cercetare acreditată, pol de excelență al învățământului universitar de specialitate, transformată constant și consistent pe parcursul celor 170 de ani de existentă. USAMV are peste 11.000 de studenți, fiind definită ca “o universitate pentru viaţă şi agricultură, prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate” (“Agriculture for Life, Life for Agriculture”). USAMV are în vedere patru direcţii strategice de dezvoltare în contextul actual: învăţământ de calitate (cu accent pe abilităţile practice urmărite de angajatori), cercetare avansată, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.

Pentru mai multe informații puteți vizita www.usamv.ro.