Confidenţialitate

Peripeții în bucătărie povestite de ascultătorii Europa FM

Sâmbătă dimineața, pornind de un Alexism în stilul Alexandrei Stănescu, ea uitând să fiarbă legumele dintr-o ciorbă, servită mai apoi cu mult entuziasm familiei, am căutat să aflăm dacaă mai sunt și alții care au parte de peripeții în bucătărie.

În mod sigur pe soțul Alexei îl înțelege cel mai bine ascultătorul care ne-a povestit cum foamea ne face să trecem peste erorile din bucătătie: ”a făcut soția vacă cu sos alb. Sosul alb s-a tăiat. Îmi era atât de foame că am spălat carnea și am mâncat-o!”.

”Împreună cu fratele meu am vrut să-i facem mamei o surpriză și am vrut să facem salată și ouă prăjite. Numai că eu aveam 10 ani, fratele 5 și am pus tigaia pe foc dar, bineînțeles, am uitat să mai punem și ouăle. Eram la începutul anilor 90, tocmai primisem de Crăciun video, așa că vă dați seama…

Am realizat prostia făcută abia atunci când în casă nu ne vedeam de fum. Tigaia ardea cu flacără de jumătate de metru și, în drum spre chiuvetă, am ars perdeaua de la bucătărie.

Un an de zile nu am mai folosit video, deși aproape la fiecare zi importantă primeam cadou casete cu desene animate.

Acum, după 25 de ani, gătesc cu plăcere în fiecare zi, dar foarte rar oua prăjite”, mărturisește Silviu.

”Lucram într-un șantier lângă Cluj și eram vreo 14 băieți în echipă.

Găteam pentru ei în fiecare zi. Am vrut, într-una dintre zile, să fac un pilaf de orez și nu știam cam cât orez să pun. Așa că am pus un kg sau poate mai bine de un kilogram, gândind că suntem mulți. Vă dați seama ce pilaf a ieșit”, și-a amintit Emil din Bistrița.

Orezul nu e chiar atât de simplu de gătit, după cum a descoperit și o altă ascultătoare a emisiunii O dimineață de milioane, care ne-a împărtășit experiența ei printr-un mesaj trimis pe WhatsApp la 0728.111.222.

”Apropo de lingura care stă dreaptă în oală, am încercat să fac pilaf și, de foame, nu am lăsat la fiert suficient, neavând nici apă suficientă. Atunci când am băgat lingura să gust, s-a îndoit de cât era de tare orezul meu. Până la urma m-am conformat și mi-am comandat o pizza”, și-a amintit Georgiana.

”Prima mea supă pentru mama mea, știind că vine în vizită la mine, a fost făcută cu supă la plic. Apoi am curățat ceva cartofi, pe care i-am adăugat în supa la plic, ca să devină o supă marcă proprie.😀 Oare a mai contat gustul atâta timp cât a fost gătita cu dragoste pentru mama”, se întreabă Vali din Timișoara.

”La începuturile mele în ale gătitului, în urmă cu vreo 35 de ani, am încercat să fac clătite întoarse cu tigaia. Pâna să mă prind de cum se face, am trimis una pe tavan, alta fix în oala cu ciorbă. Ca la baschet, la coș!”, și-a amintit Alina.

”Am încurcat oțetul cu uleiul! Am pus oțet în ulei încins și în 2 secunde s-a transformat. O reacție interesantă”, ne-a povestit Adrian.