Festivalul Eurovision este pregătit să renască. Patru scenarii au fost stabilite de organizatori, pentru ca în 2021 să evite situația de anul acesta, când a fost anulat pentru prima dată din în istoria sa de peste 6 decenii.
Este posibil ca parțial sau total, artiștii din concurs care nu vor putea ajunge în Olanda, țara gazdă, să interpreteze piesele de acasă, din țările de origine.
Scenariul A ar fi cel mai dorit, fără nicio restricție, dar organizatorii știu că e puțin probabil să se întâmple așa.
Senariul B presupune un festival cu distanțare fizică. Public redus în sală, păstrarea distanței în toate circumstanțele, iar evenimentele tradiționale care au loc în paralel cu festivalul – petreceri, concerte, dezbateri, conferințe, prezentări de modă – ar urma să fie adaptate.
Scenariul C ține cont de posibile restricții care pot fi în vigoare și în luna mai anul viitor, așa că unii participanți vor prezenta cântecele live, din țările proprii, restul de la Rotterdam. Activitățile în afara concursurului ar fi mutate în online.
Scenariul D – ca să evite anularea, nu vor fi primite delegații la Rotterdam și nu va fi public în sala-gazdă din Olanda. Toți participanții vor interpreta piesele din concurs din țările lor, în studiouri puse la dispoziție de televiziunile naționale participante.