Unii dintre patronii de restaurante speră ca acest lucru să se întâmple măcar la început de iunie.
Ieri, premierul Ludovic Orban spunea că încă nu este momentul, pentru că riscurile de a lua virusul sunt mari la restaurante, cafenele și baruri.
Terasele ar putea fi primele deschise, potrivit organizației HORA, care reprezintă patronii de restaurante.
Aceasta propune mese cu cel mult opt locuri, la o distanță de doi metri una de cealaltă.
Mitică Vișan, proprietarul unei terase din nordul Capitalei, spune că, respectând măsurile de siguranță, poate redeschide terasa imediat:
“E simplu să păstrăm distanța. Scoatem mesele care trebuie și le lăsăm mai rare. Sunt mai în siguranță clienții decât dacă se duc în piață, unde stau unul lângă altul. La terase se poate impune o distanță, pe care s-o și respectăm. Și ne-ar mai da o gură de oxigen. Pentru că avem angajați, care au copii, lucrează familii la noi. Noi suntem deschiși și livrăm, adică vin clienții și își iau pachetul de la poartă”.
Mitică Vișan mai spune că angajații săi deja au măști și li se ia temperatura. La cum funcționează afacerea acum, spune că e doar cât să rămână pe linia de plutire.