Chiar dacă restaurantele și cafenelele de interior se redeschid marți, patronii din industria HoReCa așteaptă în continuare sprijin financiar de la stat.
Daniel Mischie, patronul unei rețele din acest domeniu, a declarat la Europa FM că el și colegii săi se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu reprezentanții Executivului pentru a solicita facilități, după pierderile mari din ultimele 6 luni.
Până acum, Guvernul a plătit șomajul tehnic angajaților din industria Horeca, iar după redeschiderea parțială, o parte din salarii.
Va fi un boost incredibil, dar trebuie să recunoaștem că această industrie are nevoie de suport din partea Guvernului. Așteptările noastre de la autorități sunt extrem de mici.
De marți, restaurantele vor fi deschise și în interior, iar la masă pot sta cel mult 6 persoane, dacă nu este vorba despre membrii aceleiași familii.
Am făcut o propunere Guvernului, care sperăm să se regăsească în normele ce vor fi publicate, din păcate probabil luni seara. Noi am propus 6 persoane care nu sunt aceleiași familii și număr nelimitat dacă sunt din aceeași familie.
Daniel Mischie spune că trei reguli de bază trebuie respectete, în afară de rezelvarea prealabilă.