Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR discută luni, de la ora 11.00, la Parlament, despre forma finală a documentului care ar putea fi trimis miercuri la Parlament.
Redactorul șef al platformei cursdeguvernare, Cristian Grosu, spune, la Europa FM, că, în lipsa unor planuri de reducere a pierderilor, Guvernul va fi obligat să finanțeze găurile negre sau să facă improvizații:
„Fiecare ministru care a venit și care a avut în portofoliul ministerului său un număr de companii de stat să fi venit deja cu un plan de restructurare, nu acum în februarie, chiar înainte de a păși în minister.”
O analiză realizată de Ziarul Financiar arată că cele mai neprofitabile 10 companii controlate de stat au adunat pierderi de peste 3 miliarde de lei numai în 2019.
5 dintre aceste companii sunt în subordinea Ministerului Transporturilor.
Florin Cîţu a avertizat companiile de stat care sunt în pierdere că, în lipsa unui plan de restructurare, riscă să le taie subvenţiile.
Premierul spune în continuare că este nevoie de o reanalizare în legătură cu modul în care sunt acordate sporurile pentru salariații de la stat:
„Aș vrea ca aceste sporuri și salarizarea să fie legate de performanță, am spus de fiecare dată. În ultimii doi ani de zile, am văzut că cheltuielile cu salariile s-au dublat, eu nu cred că performanța în sectorul public s-a dublat.”
Opoziția critică întreg proiectul de buget și consideră că banii vor ajunge pentru doar 9 luni, susține senatorul Radu Oprea.
Social-democrații pregătesc mai multe amendamente pentru dezbaterile din Parlament.