Procurorii anchetează modul în care au fost tratați pacienții răniți în incendiul din clubul Colectiv.
Procurorii de la Parchetul General au preluat partea din dosar care privește infracțiuni pentru care nu s-a dispus trimiterea in judecată și în care au fost formulate plângeri care vizează instituții ale statului, inclusiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și în ceea ce privește tratamentul acordat răniților din clubul Colectiv.
În prima parte a dosarului, cea în care sunt vizați patronii clubului Colectiv și cei de la firma care a asigurat focul de artificii, a fost trimisă deja în judecată.
Procurorii cercetează acum modul în care au fost îngrijiși răniții din Colectiv în spitalele din România, după ce mai multe persoane, pacienţi sau rude, au sesizat Parchetul.
Eugen Iancu este tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din Clubul Colectiv. El a înființat Asociația Colectiv, care cerut în numeroase rânduri deschiderea unei anchete care să vizeze modul în care au fost tratați pacienții răniți în incendiu.
“Eu am fost surprins că nu s-a început până acum. Eu din noimebrie tot semnalez că fiul meu și alți 30 răniți au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești. Cred că s-ar fi dorit mușamalizarea acestui caz. Am avut noroc și am intrat in posesia dosarului de la Spitalul Sf Ioan . Fiul meu și alți 3 răniți au avut bacterii încă din primele zile și – drept dovadă – au murit toți 3 într-o săptămână.”
Însă, ce așteptări au de la această anchetă părinții tinerilor care au murit la Colectiv? Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv.
“Sper să fie o anchetă serioasă, care chiar să vrea să scoată adevărul la suprafață. Eu vreau ca celălalt copil al meu, să se poată interna în siguranță, eu – dacă am nevoie – să pot interna în siguranță. Asta vrem: trebuie găsiți vinovații, trebuie pedepsiți și trebuie făcută curățenie în sistem.”
În urma incendiului care a avut loc la sfârşitul lunii octombrie în clubul Colectiv din Capitală 64 de persoane au murit.