Confidenţialitate

Ordinul Ministerului Sănătății care prevede suspendarea pentru 30 de zile a intervențiilor chirurgicale nu se aplică și la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca | AUDIO

Ordinul Ministerului Sănătății care prevede suspendarea pentru 30 de zile a intervențiilor chirurgicale care nu sunt urgențe, în spitalele din România, nu se aplică și la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

Spre deosebire de alte institute similare din țară, la Cluj, pacienții sunt tratați ca înainte de pandemia de coronavirus, iar institutul a devenit un loc de pelerinaj pentru pacienți cu cancer din întreaga țară.

Reprezentanții Institutului Oncologic din Cluj-Napoca spun că toți pacienții reprezintă o urgență, și că, pe partea de spitalizare de zi, pacienții sunt tratați ca și în anii anteriori pandemiei, iar numărul de servicii este, practic, similar. Mai mult, managerul Cătălin Vlad, afirmă că orice întîrziere în ce privește screeningul, diagnosticul și tratamentul pacienților poate avea efecte negative în ce privește rezultatele oncologice, calitatea vieții sau chiar supraviețuirea acestora.

Pntru că în alte spitale s-a ținut cont de ordinul semnat de Raed Arafat, la Cluj vin acum pacienți din toate colțurile țării.

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România:

”Chiar dacă în țară au fost pacienți refuzați la tratament, la Cluj au găsit ușa deschisă  și au fost tratați indiferent de unde veneau din țară, și au primit servicii medicale de care aveau nevoie, chirurgie, chimioterapie, radioterapie. 00.42 (MUSCA) 01.07 Sunt pacienți din București care se tratează la Cluj, sunt din Iași, acolo unde există institute oncologice și nu face decât să mă bucure că aici la Cluj există o ușă deschisă permanent pentru noi, de aceea am și declarat  că este nava amiral a oncologiei românești”.

La Institutul Oncologic din Cluj se tratează zilnic 600 de pacienți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sandu Mureșan