Confidenţialitate

Fundația Orange: Programul SuperCoders promovează educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerilor

Programul SuperCoders a fost lansat în 2014 de Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații.

Din 2022, Fundația Orange s-a alăturat inițiativei, iar din acest an, programul a trecut sub umbrela fundației. Până acum, în cadrul celor 9 ediții, peste 4500 de copii au beneficiat de experiența SuperCoders. Acesta este unul dintre programele de referință pentru direcția educației digitale pe care Fundația o sprijină și prin care contribuie la viitorul tinerei generații.

Ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediție, programul este dedicat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara, pasionați de animație și programare, care-și doresc să devină creatori de noi universuri. Prin învățarea limbajelor simple de programare, aceștia pot să construiască lumi noi, să dea frâu liber imaginației și să descopere oportunitățile nemărginite de învățare pe care le oferă tehnologia.

Printre obiectivele programului se numără: promovarea tehnologiei în rândul tinerei generații și învățarea programului simplu de programare Scratch, precum și noțiuni avansate prin modulul de robotică din cadrul Academiei.

Programul este împărțit în trei etape:

  1. Caravana (10 octombrie – 19 noiembrie)

Cuprinde o serie de ateliere offline și online cu mentori experimentați, care îi învață pe copii cum să creeze o animație în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii, și nu numai. Atelierele din prima etapă au fost organizate atât pentru elevii și profesorii din cadrul școlilor care fac parte din programul Digitaliada, cât și pentru publicul larg.

  1. Concursul Național (11 octombrie – 19 noiembrie)

În a doua etapă a programului, copiii trebuie să creeze o animație interactivă în Scratch, pornind de la povestea ediției, care se găsește pe site. Cei mici trebuie să găsească o continuare și un final pentru povestea dată. Pot inventa personaje noi, acțiuni, decoruri, limita este doar imaginația. Mai apoi, trebuie să completeze și să trimită formularul de înscriere în concurs, cu sprijinul reprezentantului legal, până pe 19 noiembrie, ora 23:59, iar, în final, să revină pe pagina www.orangedigitalcenter.ro, pentru a vedea dacă animația lor a fost câștigătoare.

Premiile pe care le pot obține sunt reprezentate de 50 de locuri în Academia SuperCoders, precum și tablete iPad și căști Apple AirPods.

  1. Academia (ianuarie – aprilie 2024, pe parcursul a 12 săptămâni)

Cei 50 de câștigători ai Competiției Naționale participă la un modul avansat de robotică alături de mentori cu experiență pe o perioadă de 3 luni, din ianuarie până în aprilie 2024.