Deţinutul care evadase, luni dimineaţă, dintr-o fermă a Penitenciarului Oradea a fost capturat de autorităţi după şase ore, timp în care au fost organizate filtre pe toate şoselele, el fiind depistat aproape de frontiera cu Ungaria. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de armă pentru a-l opri pe fugar, care a opus rezistenţă
Conform reprezentanţilor Peniteciarului Oradea, deţinutul Horvath Tibor a fost capturat după aproximativ şase ore în zona localităţii de frontieră Borş, de o echipă comună formată din angajaţi ai instituţiei, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.
Autorităţile afirmă că evadatul s-a opus reţinerii, astfel că a fost tras un foc de avertisment.
„În momentul capturării, deţinutul a opus rezistenţă fiind necesară folosirea armamentului din dotare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bîrda.
Poliţiştii bihoreni au organzat, luni, filtre în tot judeţul în încercarea de a prinde un deţinut în vârstă de 22 de ani care executa o condamnare de trei ani de închisoare pentru tâlhărie şi care a reuşit să evadeze în timp ce se afla la lucru la o fermă din localitatea Sântandrei, care aparţine de Penitenciarul Oradea.
Deţinutul Horvath Tibor, în vârstă de 22 de ani, este căutat de câteva ore de autorităţi după ce a reuşit să fugă de la o fermă la care lucra în localitatea bihoreană Sântandrei. Firma aparţine de Penitenciarul Oradea, în care tânărul era încarcerat.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bîrda, a declarat pentru News.ro că deţinutul a părăsit punctul de lucru în jurul orai 07.30, fiind dată alarma la scurt timp.
Conform sursei citate, bărbatul executa o condamnare de trei ani de închisoare pentru tâlhărie. El nu are antecedente penale şi era deţinut în regim deschis, astfel că lucra fără supraveghere.
„Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, a declarat Bîrda.
În vederea capturării deţinutului, au fost organizate filtre în tot judeţul, la acţiune participând atât angajaţi ai penitenciarului, cât şi poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.
Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.