Opt judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de ploile torențiale. Cele mai grave situații s-au înregistrat în Bistrița-Năsăud, unde pompierii au salvat o femeie și doi copii adăpostiți de teama viiturilor în pod, un alt copil și bunica sa fiind evacuați.
Peste 320 de pompieri militari cu aproape 90 mijloace tehnice au fost angrenați, în ultimele 24 de ore, în misiuni.
În urma ploilor abundente și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 8 județe: Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Teleorman și Vâlcea.
Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 65 locuințe, 93 beciuri și anexe gospodărești, 136 curţi inundate, precum și pentru înlăturarea apei și aluviunilor de pe două drumuri județene. Salvatorii au acționat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a doi copaci căzuți pe autoturisme și trei acoperișuri desprinse de pe clădiri.
Cele mai semnificative efecte din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județul Bistrița-Năsăud, unde au fost înregistrate acumulări de apă și inundații în peste 180 de gospodării din localitățile Șieuț, Gledin și Monor. Din cauza viiturilor rapide și a nivelului ridicat al apei, în localitatea Șieuț, echipajele de intervenție au salvat o femeie și doi copii care erau adăpostiți în podurile locuințelor, iar în localitatea Monor un alt copil împreună cu bunica sa au fost evacuați de urgență de către salvatori.
În prezent, sunt în desfășurare intervenții pentru evacuarea apei în județul Giurgiu, iar în județul Bistrița-Năsăud sunt derulate evaluări ale pagubelor produse de inundațiile din această noapte.
Până joi seară, la ora 23.00, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.