Aspartamul – unul dintre cei mai populari îndulcitori – este o substanță posibil cancerigenă. Este concluzia la care au ajuns specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății. Cunoscut și ca E 951, aspartamul este folosit în numeroase băuturi carbogazoase dietetice și în guma de mestecat, ca înlocuitor al zahărului.
Unul dintre cei mai răspândiți si totodată controversați îndulcitori artificiali din lume – Aspartamul – urmează să fie inclusv din luna iulie pe lista substanțelor ce pot cauza cancer, conform unor oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății, citați de agenția de știri Reuters sub protecția anonimatului.
Momentan nu au fost prezentate concluzii suplimentare cu privire la acest îndulcitor, cunoscut și ca E 951, însă Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului a evaluat peste 1.300 de studii referitoare la Aspartam.
Acest îndulcitor este folosit în general în producția de gumă de mestecat fără zahăr și băuturi carbogazoase dietetice, cum sunt cele produse de compania Coca-Cola sau Pepsi – care susține că a renunțat însă la folosirea Aspartamului, mai relatează Reuters.
Conform datelor disponibile, Aspartamul are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul și a fost contestat de-a lungul timpului, fiind considerat responsabil pentru multe afecțiuni grave.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: Cinci cazuri de malarie au fost confirmate în SUA