Noile tratamente și vaccinuri nu vor fi disponibile pentru uz general înainte de sfârșitul acestui an – a avertizat Organizația Mondială a Sănătății. În mod normal, faza de testare clinică pentru astfel de tratamente durează până la 10 ani. Totuși, până în decembrie, vor putea fi folosite câteva doze de tratament, în cantități mici pentru bolnavii de Ebola în stare critică și care sunt de acord să li se administreze tratamente experimentale.
De altfel, un britanic în vârstă de 29 de ani, care s-a îmbolnăvit de febră hemoragică în Sierra Leone, a fost externat din spital și se simte bine după 10 zile de tratament cu un ser experimental (ZMapp), testat pe maimuțe. Același tratament administrat însă unui spaniol în vârstă de 75 de ani nu a dat rezultate. Bărbatul, un preot care s-a îmbolnăvit de Ebola în Liberia, a fost primul european ucis de această maladie.
Potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății, până acum cel puțin 1900 de oameni au murit din cei 3500 infectați cu virusul Ebola. Țările cele mai afectate sunt Liberia, Sierra Leone și Guineea.