Printre cele mai importante piese aflate la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este un glonț de calibru 8 milimetri. A fost tras dintr-o pușcă Mauser germană, în timpul Primului Război Mondial.
Este glonțul care l-a ucis pe generalul Ion Dragalina. Deși este un erou al Armatei Române, Dragalina și-a început cariera în Armata Austro-Ungară, pe care o părăsește în 1887. Trece granița și este încadrat ca ofițer în Armata Română. Pe 12 octombrie 1916, la mai puțin de două luni de la intrarea României în război. Generalul Ion Dragalina era comandantul Armatei a I-a și în ziua respectivă, se afla pe Valea Jiului.
“El se deplasează pentru a face o observație a zonei frontului, în apropierea Mânăstirii Lainici. Trece un pod, dar forțele inamice se aflau deja acolo și deschid focul asupra automobilului. Glonțul respectiv îl nimește în braț și este scos în urma unei operații. Brațul este însă amputat, deoarece exista pericolul septicemiei. Totuși, septicemia se instalează și generalul moare în Spitalul Militar de la București”, spune muzeograful Emil Boboescu.
Când se afla pe patul de spital, Ion Dragalina primește de la Regele Ferdinand Ordinul ”Mihai Viteazu”. Se stinge după aproape două săptămâni de chinuri și este înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor din București, între timp, devenit Bellu Militar.