Muzeul Național de Geologie din București are și o veritabilă sală a tezaurului. Nu adăpostește coroana vreunei regine, ci nenumărate flori de mină. De multe ori, mai scumpe decât bijuteriile din aur sau argint. Aragonitul este un astfel de exemplu și în vitrinele muzeului se află cinci bucăți. Seamănă cu niște pomișori și aragonitul de acest fel este foarte rar. Peșterile în care s-a descoperit se pot număra pe degete și una dintre ele, se află în România. Se numește Peștera Fagului și se află în Bihor, destul de aproape de Peștera Urșilor.
„A fost descoperită în 1974, ca urmare a unor prospecțiuni miniere. În momentul în care speologii care au explorat-o, au descoperit că pereții ei sunt practic înveliți în aragonit, au închis peștera, au pus în grilaj de metal și au chemat un milițian care trebuia să o păzească tot timpul. Numai că vedeți, dacă au avut loc prospecțiuni miniere, înseamnă că în zonă erau mineri. Asta înseamnă că minerii au aflat și ei de această descoperire. Au venit imediat și deși ne aflăm într-o epocă a dictaturii autoritare, i-au explicat milițianului că e mai bine să plece acasă, la copii. Lucru pe care milițianul l-a și făcut…”, spune muzeograful Adrian Dumitru.
Prin urmare, minerii au decopertat pur și simplu pereții peșterii și ani de zile, au vândut florile de mină cu câțiva lei bucată. E drept că pe cele mari s-au cerut și 100 de lei, dar aragonitul aflat la Muzeul de Geologie a fost recuperat de către Poliția de Frontieră, după 1990. De la oamenii care încercau să îl vândă pe bani grei în Occident.