Confidenţialitate

Oase de mamut lânos, de bizon și cerb de talie înaltă, vechi de peste 40.000 de ani, găsite în timpul săpăturilor pentru Autostrada Moldovei și în Lunca Siretului | AUDIO

Oase de mamut lânos, dar și de bizon și cerb gigant, animale preistorice care au trăit în țara noastră în urmă cu peste 40.000 de ani, au fost descoperite în timpul săpăturilor făcute pentru Autostrada Moldovei, dar și în Lunca Siretului. Acestea fac deja parte din patrimoniul Muzeului Vrancei, care a reușit să completeze o vitrină expozițională doar pe baza descoperirilor de dată recentă.

Audio Player
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mare parte din descoperirile arheologice făcute de-a lungul tronsonului Autostrăzii Moldovei s-au făcut între Râmnicu Sărat și Focșani, dar și și Lunca Siretului. Expertizele făcute au arătat că fragmentele osoase scoase la suprafață au aparținut unor specii de animale demult dispărute, care au trăit pe teritoriul actual al României în urmă cu 35-40.000 de ani.

Osemintele, perfect conservate, fac deja obiectul unei expoziții la Muzeul de Arheologie și Istorie Medievală Focșani. Practic, descoperirile de dată recentă au completat patrimoniul instituției, spune arheologul Aurora Emilia Apostu.

„Alături de fragmentul pe care îl aveam noi expus de mamut, de la un colț de mamut din vechea expoziție am reuțit să avem fragmente osoase de mamut lânos, de cerb de talie înaltă, de bizon, fragmente de bivol”, a precizat Aurora Emilia Apostu, arheolog.

Mamiferele mari din Paleolitic au o vitrină dedicată la Muzeul Vrancei, făcând parte din expoziția permanentă.

Sursa foto: Muzeul Vrancei

Citește și: Fildeș de mamut lânos, de 120 de centimetri lungime, vechi de 40.000 de ani, descoperit în Săpoca, județul Buzău | AUDIO | GALERIE FOTO

Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.