Omul de milioane al acestei săptămâni a avut parte de o experiență personală care i-a schimbat prioritățile și care a determinat trecerea de la o corporație la proiectele sociale.
După șapte ani de implicare și oferturi susținute pentru a-i ajuta pe prematuri să aibă șansa unei vieți bune, Diana Gămulescu, președinta Asociației Prematurilor, a primit și o importantă recunoaștere internațională.
Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România, ale căror nevoi au fost adesea trecute cu vederea în contextul luptei împotriva COVID-19, ceea ce le-a îngreunat capacitatea de a face față pandemiei. Asociația Prematurilor din România a primit premiul în cadrul categoriei de proiecte axate pe tema „Producție și distribuție de echipamente medicale”.
La începutul pandemiei de COVID-19, Asociația Prematurilor a donat echipamente de protecție pentru 6 secții de neonatologie din țară, astfel încât să se asigure siguranța personalului medical, a mamelor și a nou-născuților, mulți dintre aceștia aflându-se în terapie intensivă.
Campania de strângere de fonduri a ONG-ului a făcut posibilă donarea unei cantități impresionante de echipamente, menite să reducă riscurile de infectare în rândul personalului medical de la neonatologie, al nou-născuților și al părinților. Donațiile au ajuns în perioada martie-septembrie la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București, Maternitatea Bucur București, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare și au fost utile pentru 100 de cadre medicale și peste 4000 de părinți și nou-născuți.