Din această lună a început programul “O rază de soare în viaţă lor”, unul de dezvoltare emoţională prin metodă art-terapiei de care vor beneficia 1000 de copii provenind din medii sociale defavorizate din Capitală.
Faza-pilot a acestui program se desfăşoară în perioada august-septembrie 2016 şi cuprinde peste 60 de copii cu vârste între 7 şi 11 ani aflaţi în grijă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 şi are drept obiectiv sprijinirea acestora în înţelegerea rolului pozitiv şi negativ al emoţiilor în viaţă de zi cu zi.
Programul cuprinde opt module, fiecare cu durata de două ore, participanţii fiind repartizaţi în grupe de 8 – 12 copii. Activitatea fiecărui modul este coordonată de un psihoterapeut ajutat de voluntari.
“Modelarea timpurie, autocunoaşterea, gestionarea emoţiilor negative (precum furia, mania, agresivitatea) şi folosirea emoţiilor pozitive (optimismul, încrederea, respectul) pentru afirmare şi relaţionare non-violenţă este o baza sigură pentru adulţi resposabili şi fericiţi. Pentru că nu toţi copii pot avea la timp sprijinul economic sau de altă natură al familiei, programul se adresează explicit copiilor proveniţi din familii cu dificultăţi socio-economice”, explică coordonatoarea de specialitate a proiectului, drd Psiholog Elvira Alexandrescu.
Asociaţia Făuritori va încheia programul “O rază de soare în viaţă lor” cu un eveniment ce va avea loc la sfârşitul lunii septembrie.