Mare parte din buget este folosită pentru a cumpăra carne de porc, de miel sau de pui.
O analiza realizata de News.ro arata că în pieţe, pulpa de porc fără os costă 15,90 de lei pe kilogram, iar în hipermarketuri preţul ajunge la 12,99 de lei.
În ceea ce priveşte preţul cărnii de miel, comercianţii din pieţe vând pulpa întreagă cu 19,5 lei şi cu 24 de lei pe kilogram pulpa inferioară. Retailerii vând acest produs tot cu aproape 24 de lei pe kilogram. La oua, pretul ajunge la 0,5 lei pe bucată în pieţe, în timp ce în hipermarketuri un carton cu 30 de ouă se vinde cu 12 lei, ceea ce înseamnă un preţ de 0,4 de lei bucata.
Aceeasi analiza mai arată că pentru două bucăți de cozonac, românii plătesc 30 de lei, pentru pască – 15 lei, iar două stile de vin costă – în medie – 50 de lei.