Confidenţialitate

Nunta în aer liber – tips&tricks pentru un eveniment perfect (P)

O nuntă în aer liber are un farmec aparte, oferit de frumusețea unui plaje, a unei locații în mijlocul naturii sau chiar a propriei curți. Cu toate acestea, organizarea unei petreceri în aer liber necesită multă pregătire și atenție la detalii. Pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic din vedere, v-am pregătit o listă cu lucrurile de care trebuie să țineți cont în organizarea unei nunți în aer liber.

Alegeți locația care vi se potrivește

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este sa realizați o listă cu elementele pe care vi le doriți de la o astfel de locație, cum ar fi: distanța față de oraș, posibilitățile de cazare din zonă, modalitățile și ușurința accesului pentru invitați, precum si costurile de închiriere. Puteți începe căutarea pe Goole sau într-un portal de nunti, cu locații de nuntă în aer liber din București sau orașul vostru.

Nunta la cort – o variantă la îndemână

Corturile au avantajul de a putea fi montate aproape oriunde. Acestea vin într-o mare varietate de stiluri, dimensiuni și materiale. Pentru a determina care tip se potrivește cel mai bine viziunii voastre, asigurați-vă că alegeți un cort potrivit pentru suprafața avută la dispoziție, indiferente dacă e vorba de o zonă cu iarbă sau nisip. De asemenea, nu uitați să vă asigurați ca materialul cortului este unul impermeabil. Aduceți ventilatoare și aparate de aer condiționat portabile pentru o nuntă în sezonul de vară, pentru a putea face față căldurii. Însă țineți minte: nici cele mai puternice corturi nu vor putea rezista vântului puternic și ploii. Așadar, trebuie să aveți un plan de rezervă la interior în incinta  unui restaurant sau a unui salon de nunți din apropiere.

Ghidați invitații

Nu presupuneți că oaspeții voștri își vor găsi drumul. Dacă locația în aer liber va găzdui atât ceremonia cât și petrecerea, asigurați-vă că există o cale directă de acces între spații. Este posibil să fie nevoie să adăugați semne care direcționează oaspeții de la ceremonie la petrecere, indicând totodată și celelalte spații de socializare și toaletele.

Apelați la sisteme de iluminare potrivite

Adăugați decorului elemente precum felinare de hârtie, lumini strălucitoare sau candelabre opulente pentru a crea atmosfera potrivită și pentru a crea nivelul dorit de vizibilitate adaptat locației de evenimente aleasă. Iluminați aleile din jur pentru a facilita accesul la toalete. Luați în considerare utilizarea LED-urilor de tip lumânare sau a borcănașelor suspendate de ramurile copacilor vecini pentru a crea o atmosferă de poveste.

Alegeți meniul care vi se potrivește

Dacă ați optat pentru o nuntă în aer liber, cu siguranță aveți mai multă libertate în privința componenței meniurilor. Asigurați-vă că aveți la dispoziție suficientă apă rece și băuturi fără alcool, mai ales dacă este o zi călduroasă. Ceaiul cu gheață și limonada sunt băuturi excelente pentru zilele caniculare. Pentru a vă asigura că furnizorul de catering poate face față solicitărilor voastre, este esențial să programați o vizită la fața locului înainte de nuntă împreună cu acesta. În plus, țineți cont de solicitările furnizorului de catering: spațiu de pregătire, necesitatea apei curente și a energiei electrice.

Lăsați muzica să anime atmosfera

Puteți angaja o un cvartet, o trupă de jazz sau chiar folk pentru o recepție intimă în curte. Asigurați-vă că DJ-ul sau trupa pe care ați ales-o au acces la o sursă de energie cu putere suficientă pentru a face față echipamentului muzical. Acest lucru ar putea presupune instalarea unui generator suplimentar pentru a vă asigura că nu vor fi probleme cu energia electrică în timpul petrecerii. Alegeți locația ringului de dans și a trupei sau a DJ-ului si asigurați-vă că nu sunt amplasate în drumul personalului de servire.