Confidenţialitate

Numărul accidentelor grave cu trotinete, de două ori mai mare în 2022 decât în 2021. 9 din 10 accidente au loc din cauza conducătorilor de trotinete | AUDIO

Numărul accidentelor grave în care au fost implicate trotinete electrice s-a dublat anul trecut comparativ cu 2021. Sunt datele Uniunii companiilor din sectorul Asigurări. Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, arată reprezentanții firmelor din domeniu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În 2022, s-au înregistrat 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021. În total, anul trecut numărul de accidente în care au fost implicate trotinete electrice a fost de 1250 (accidente ușoare și grave), arată Uniunea Societăţilor de Asigurare și datele Poliției.

Anul trecut, numărul de răniți în urma accidentelor cu trotinete electrice a trecut de 900. Aproape „9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se viteza neadaptată, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau circulaţia pe sens opus” – spun resprezentanții companiilor de asigurări.

Și când vine vorba de accidente ușoare, vina conducătorilor de trotinete se păstrează. Spre exemplu, anul trecut au fost aproape 1100 de accidente ușoare din care aproape 900 s-au produs din vina celor aflați pe trotinete electrice.

Potrivit Uniunii companiilor de asigurări, mai mulţi asigurători au în portofoliu poliţe care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute.

Aşadar, în cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă daune materiale, costurile rezultate pot fi preluate de un asigurător, în baza unei poliţe de răspundere civilă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: București: Polițiștii din Capitală au salvat luni o femeie care era ținută într-un apartament împotriva voinței sale