Noi reguli pentru sectorul de restaurante și cafenele HoReCa: Din 2027, clienții pot veni cu recipientele de acasă pentru a lua mâncare și băuturi la pachet. Este regulamentul publicat în Monitorul Oficial al Uniunii Europene.
Până în februarie 2027, restaurantele și cafenenele trebuie să organizeze un sistem prin care clienții să vină cu propriile recipiente pentru mâncarea și băuturile la pachet.
Iar până în 2028, firmele din HoReCa trebuie să ofere posibilitatea vânzării în cazul produsele „TO GO” în ambalaje reutilizabile, notează Economica.net.
Restaurantele și cafenelele nu pot avea prețuri mai mari la produsele în ambalaje reutilizabile față de cele în ambalaje de unică folosință.
Iar din 2030, firmele din HoReCa vor oferi spre vânzare 10% din produse într-un format de ambalaj reutilizabil. Țările membre pot stabili însă propriile obiective pentru operatorii economici care depășesc ținta de minimum de 10%, în măsura în care sunt necesare ținte mai mai ambițioase.
Sursa foto: Shutterstock