Confidenţialitate

Noi percheziții la spitalul Marie Curie, în dosarul medicului Gheorghe Burnei

Anchetatorii care îl cercetează pe chirurgul Gheorghe Burnei au descins din nou la  Spitalul “Marie Curie” din Capitală pentru a face noi pecheziții.

La verificări a fost adus și medicul, aflat în această perioadă în arest la domiciliu.

 

De la ultimele percheziții, realizate sâmbătă, procurorii au cerut și obținut de la judecătări un nou mandat.

Așa că acum, au revenit la spitalul la care Gheorghe Burnei a fost, până la arestarea sa, seful Clinicii de ortopedie.

Luni, conducerea unității l-a suspendat pe chirurg din toate funcțiile deținute în cadrul spitalului, au declarat pentru Europa FM, surse din cadrul conducerii unității.

Gheorghe Burnei este acuzat de luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Burnei, că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul a cerut şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat.

Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro. Astfel, părinţii a opt copii i-ar fi dat mită între 50 şi 500 de lei lui Burnei când au mers la consultaţii.

Alţi 7.200 de lei şi 1.850 de euro ar fi ajuns în buzunarul medicului Gheorghe Burnei în perioada 2-24 noiembrie, bani pe care i-ar fi primit de la părinţii a şapte copii pe care i-a operat.

Anchtatorii susţin că Burnei lua mită nu doar de la părinţii copiilor pe care îi consulta sau îi opera, ci şi de la cei pe care făcea experimente.

Anchetatorii susţin și că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb, îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.