În vremurile extraordinare pe care le trăim cu toții, Sărbătoarea Europeană a Muzeelor – pregătită anul acesta pe 14 noiembrie și în țara noastră – este marcată de Europa FM și Noaptea Muzeelor și printr-o serie de informații despre fețele nevăzute ale muzeelor din România.
Așadar, în fiecare seară, de luni până vineri, în Clubul de Seară și în Clubul de Weekend vom descoperi câte un nou muzeu fascinat, care așteaptă să fie înțeles și admirat.
În călătoriile noastre culturale din România vom începe să colindăm Bucureștiul și ne vom opri la unul dintre cele mai inovatoare și frumoase muzee naționale.
La Muzeul Național al Literaturii Române, spațiul din strada Nicolae Crețulescu nr. 8 din București este o veritabilă construcție literară.
Dacă din afară pare o doar o frumoasă clădire de patrimoniu, în interior veți descoperi că structura imobilului este parte integrantă din cea a conceptului muzeal, practic fiecare nivel al clădirii fiind dedicat unui gen literar: parterul este al poeziei, etajul aparține prozei și eseisticii, iar mansarda este a teatrului și ecranizărilor, iar demisolul este un spațiu labirintic de expoziție grafică, desen și fotografie.
Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit activări digitale pentru Sărbătoarea Muzeelor și astfel veți putea participa la tururi de vizitare ghidate, online, organizate la Expoziția permanentă din toate strada Nicolae Crețulescu și în Casele memoriale de sub umbrela MNRL, în intervalul orar 16:00 – 20:00.
Pe 14 noiembrie, șase spații fascinante – „Tudor Arghezi – Mărțișor”, „George și Agatha Bacovia”, „Ion Minulescu și Claudia Millan”, „Liviu și Fanny Rebreanu”, „Anton Pann” și Expoziția „Ciorănescu” – vă așteaptă să le descoperiți pe site-ul https://mnlr.ro/case-memoriale/.