Auzim tot mai des în ultimii ani de Astra Sibiu, fie că vorbim chiar de Muzeul Astra sau de asocierea cu Festivalul de film documentar Astra Sibiu.
Știați că, de fapt, Muzeul Astra din Sibiu reunește nu mai puțin de 4 muzee? – Muzeul în aer liber, care este cel mai cunoscut, dar și Muzeul Civilizației Transilvane (continuatorul vechiului Muzeu al Asociațiunii), Muzeul Emil Sigerus de etnografie săsescă și Muzeul Franz Binder, singurul din România profilat pe patrimoniul extraeuropean.
La Muzeul Civilizației Transilvane putem admira peste 50.000 de obiecte din 6 mari colecții de textile, broderie, ceramică, lemn, icoane şi obiecte de cult, fotografie şi clişee pe sticlă, ce povestesc, în tihnă, lumea tradițională a Transilvaniei multietnice.
Dar fascinația pe care o exercită Complexul Muzeal Astra asupra vizitatorilor stă în așezarea sa în paradisul rezervației naturale Dumbrava Sibiului, la 3 Km de Sibiu, unde în aproape 100 de hectare descoperim Muzeul în aer liber. Aici găsim o imagine autentică a vieţii rurale din totă România, cu peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice, printre care și faimoasa Moară hidraulică, al cărei desen stilizat se regăsește și în sigla Muzeului Astra.
În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul Complexului Muzeal Astra. Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funție de evoluția situației pe plan local, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului.