Mergem astăzi la Arad pentru o altă poveste muzeală. În Piața Geroge Enescu din Arad se află un adevărat palat al muzicii, istoriei și științei.
Impresionantul Palat Cultural, ridicat la 1913, găzduiește, pe lângă Filarmonica de Stat și sediul central al Complexului Muzeal Arad.
În secția Muzeului de Istorie de aici, curioșii pot descoperi prin intermediul modernelor holograme habitatul și ocupațiile vechilor locuitori ai Văii Mureșului sau pot vizita Sala Unirii, unde pot înțelege rolul special al Aradului în organizarea Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia. Steaguri, arme, decorații și acte oficiale ale Gărzilor și Consiliilor naționale române ale vremii ne povestesc complexitatea acelor timpuri, când Aradul anului 1918 a fost centrul politic unde s-a pregătit Marea Unire.
Tot aici, la Muzeul de Științe pot fi explorate, interactiv, rezervații naturale, plante rare sau pot fi studiate cranii de urs cu o vechime de peste 10.000 de ani – toate însoție de sunete ambientale din natură.
În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul Complexului Muzeal Arad. Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funție de evoluția situației pe plan local, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului.
Până pe 14 noiembrie, când are loc Noaptea Muzeelor 2020, Clubul de Seară vă ajută să descoperiți cîteva dintre lucrurile mai puțin cunoscute despre muzeele românești, parte din ce mai amplu proiect cultural.
Pe 14 noiembrie, Noaptea Muzeelor 2020 propune publicului la nivel național activări muzeale, instalații de artă, producții video dedicate sau proiecte culturale organizate, în măsura în care va fi posibil, în muzee sau spații alternative, dar și în mediul virtual.