Premierul interimar va analiza contestația depusă de Adriana Radu, președinta Asociației Sexul vs Barza, după ce nu a fost numită membru în Consiliul Economic și Social din partea societății civile.
Într-o declarație pentru Europa FM, Nicolae Ciucă spune că a cerut secretariatului general să lămurească dacă și ce a fost în neregulă cu numirile semnate vineri.
În ultimii opt ani, Adriana Radu a dezvoltat o comunitate de educație, consiliere și advocacy privind drepturile și sănătatea reproductivă și sexuală, numită Sexul vs Barza.
Acum 3 zile, premierul interimar a semnat numirea mai multor reprezentanți ai societății civile în CES, instituție care avizează proiectele de lege ce urmează să fie adoptate, iar ulterior, organizația Code For Romania și alte 13 asociații au condamnat decizia de eliminare din lista de persoane desemnate a Adrianei Radu, președinta asociației Sexul vs Barza.
Aceasta din urmă spune că până acum. nu a primit un răspuns la contestația depusă.
”Despre decizia luată, este greu să speculez, dar sunt singura candidată care expertiză în privința drepturilor femeii, a egalității de gen și drepturile reproductive.Consider că eliminarea mea transmite un mesaj extrem de negativ la poziționarea guvernului pe aceste subiecte”, a declarat Adriana Radu pentru Europa FM.
Adriana Radu spune că tinerele abuzate au nevoie de o voce în societate, mai ales că numărul adolescentelor care devin mame în România estefoarte mare în comparație cu alte șări din Uniunea Europeană.
”Există și costuri directe pe care noi le plătim ca societate, pentru, de exemplu, numărul mare de sarcini la minore, numărul mare de noi sarcini de HIV și în cazul lucrării mele de Master de la Facultatea de Medicină de la Berlin am calculat că în România plătim 33 de milioane de euro pe an pentru incidența de Hiv-SIDA, sarcini la minore și avorturi la tinere între 15-24 de ani”, a subliniat Adriana Radu.