Tricolorii reiau, de azi, antrenamentele la Würzburg. După meciul cu Belgia, jucătorii au primit vizita celor dragi, familie, copii, părinți.
Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță: Hagi spune că „avem o națională care poate suporta orice presiune și că o să reușească”
„Normal, bucuria revederii cu familiile lor: mame, soții, logodnice, copii. Îți dai seama că emoțiile și trăirile pe care le au ei le-au amplificat în rândul familiei. E un suport moral extraordinar. După ce s-au despărțit de familii pentru a intra într-un program normal, au ajuns din nou să se gândească cu totul altfel. Suportul este, din punct de vedere moral, extraordinar. Am stat și eu de vorbă cu Hagi, un om echilibrat. Avea păreri bune despre ceea ce se întâmplă. Că avem o națională care poate suporta orice presiune și că o să reușească. E mai optimist ca mine. E foarte bine că e așa, pentru că e mai improtant suportul lui”, a transmis directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.
România se află pe locul 1 în grupa E, datorită golaverajului. Toate echipele au câte 3 puncte și calificarea se joacă în runda a treia de meciuri din faza grupelor.
Pentru România și Slovacia este convenabil ca meciul să se încheie și remiză. Iar o parte a presei scrise specializate în sport a îndemnat la evitarea unui blat.
Reacția lui Mihai Stoichiță, director tehnic FRF: „În niciun caz gândul la un blat”
Mihai Stoichiță: „Eu, în istoria fotbalului românesc, la nivel de echipă națională, nu-mi aduc deloc aminte. La alții, dacă vrei, îți dau eu exemple multe. Germania cu Austria. Sunt foarte multe. Anglia cu Irlanda. Dar România nu a fost niciodată implicată în aceste jocuri. Că jocul poate fi, știu eu, la un moment dat, fără prea mari riscuri din partea amânduror echipe, asta e, dar în niciun caz gândul la un blat sau nu știu ce altceva. În niciun caz”.
Jurnalist: „Cum ar trebui să jucăm să ne calificăm?”
Mihai Stoichiță: „Rațional. Dacă putem să luăm trei puncte și să speculăm greșeli de-ale lor, ar fi ideal. Dacă nu, să conservăm ce deja avem de când începe meciul la 0-0 este lucrul cel mai logic”.
„Zidul Galben” de zeci de mii de români își păstrează sprijinul pentru Tricolori.
Mulți români aflați în Germania – cu munca ori în vizită – așteaptă cu și mai mari emoții meciul de miercuri
George Iordache, suporter român: „Eu sunt George Iordache, am 27 de ani și vin din Bremen”.
Jurnalistă: „Te-ai mutat recent acolo?”
George Iordache, suporter român: „M-am mutat de 7 ani. Normal eu sunt din Ploiești. Am jucat fotbal la Astra Giurgiu de copil mic. Am ales să vin aici. Am jucat și fotbal aici, joc încă. Sunt în Liga a V-a, am jucat la Astra, la echipa a doua, în România”.
Jurnalistă: „De unde pasiunea pentru fotbal?”
George Iordache, suporter român: „De pe stradă. De acolo începe totul. De acolo încep cei mai mari fotbaliști. De fiecare dată când ajung în țară, de multe ori îmi programez concendiul și în funcție de când joacă România. Am fost și acum când a jucat cu Kosovo. Orice meci al României trebuie să fie cu emoții, că altfel nu suntem români. Și cu atât mai mult, pentru că eu locuiesc aici, în Germania și îmi doream foarte mult să se întâmple chestia aceasta, ca să pot să particip și eu la asemenea meciuri”.
Suporteri români: „Ciprian Grigoraș, 46 de ani. Cosmin Grigoraș, 18 ani. Aceasta este prima dată când vedem România în străinătate prin echipa mare”.
Jurnalistă: „Cine vă place în mod deosebit de la Națională?”
Suporteri români: „Dennis Man. Totul. E foarte tehnic. Viteza”.
Jurnalistă: „Mai ales că joacă în Italia”.
Suporteri români: Man și Mihăilă sunt printre cei mai buni. Eu sper să joace cu ambiție, să nu ieșim rușinos din Campionatul acesta European”.
Sursa foto: Facebook / Naționala de fotbal a României