O nouă premieră pentru NASA: Sonda Parker a stabilit un nou record de apropiere față de Soare realizat vreodată de un obiect creat de oameni. A ajuns la 6,1 kilometri distanță de Soare.
Sonda Parker a trecut la 6,1 milioane de kilometri distanță de Pâmânt în ajunul Crăciunului
De atunci și până dimineața zilei de 27 decembrie cei de la NASA nu au mai primit niciun semnal. În comparație, pământul se află la 150 de milioane de kilometri de Soare.
Parker Solar Probe has made history.
After seven days of silence, Parker has resumed communication with Earth, confirming it’s healthy after soaring just 3.8 million miles from the solar surface — the closest a human-made object has ever been to a star.https://t.co/YgLBDsRlGy pic.twitter.com/UMCNq0BzhA
— NASA Sun & Space (@NASASun) December 27, 2024
Dar a fost sărbătoare la sediul Agenției Spațiale din Statele Unite. Laboratorul din Maryland a primit un semnal, iar mai multe datele telemetrice despre sonda spaţială privind starea de funcționare vor ajunge pe 1 ianuarie.
Reprezentare 3D a Sondei Parker
Sonda Parker a fost lansată în 2018 şi s-a apropiat treptat de Soare
Sonda solară Parker s-a deplasat cu o viteză de până la 692.000 km/h, și a suportat temperaturi de până la 982 grade Celsius, potrivit site-ului NASA.
Sonda Parker a fost lansată în 2018 şi s-a apropiat treptat de Soare. S-a folosit de planeta Venus pentru a utiliza atracţia sa gravitaţională cu scopul de a se plasa apoi pe o orbită mai apropiată de Soare.
Scopul misiunii este de a studia atmosfera Soarelui
On Dec. 24, our Parker Solar Probe will make history with a record-breaking closest approach to the Sun ☀️
Follow along in real time with this interactive visualization, brought to you by @NASA_eyes and @NASASun: https://t.co/DXeKvMdJsl pic.twitter.com/zQUdlozvqt
— NASA (@NASA) December 23, 2024
Sursa foto: X / NASA Sun & Space
Citește și: NASA: Cea mai veche gaură neagră detectată vreodată, descoperită de astronomi | AUDIO