Confidenţialitate

Napoli, locul in care a fost inventata pizza

Mândri de tot ce ține de orașul lor, napoletanii sunt bucuroși să te aibă oaspete și fac tot posibilul să te simți ca acasă. Deschiși, veseli și puțin trăsniți, îți vor recomanda cel mai bun restaurant, cu cea mai bună pizza, sau te vor ghida către principalele obiective turistice.

Printre acestea se numără castelele Dell’Ovo, San Telmo, Nuovo, Biserica San Domenico Maggiore și Catedrala San Gennaro, unde este înmormântat patronul spiritual al orașului. Vizitați și Pallazzo Reale, astăzi sediul Bibliotecii Naționale. Lângă palat se află Teatrul San Carlo, unul dintre cele mai mari din Europa. Pe listă trebuie să puneți și Muzeul Național din Napoli, faimos datorită colecțiilor de picturi și sculpturi greco-romane.

Familiarizarea cu Napoli înseamnă şi degustarea bucatelor specifice locului. Orașul este cunoscut în toată lume pentru pizza (încercați mai ales Pizza Marguerita), sosurile pentru paste, preparatele din peşte și deserturi.

Napoli este faimos și pentru produsele din piele şi bijuteriile din aur şi argint. Dacă doriţi să cumpăraţi produse lucrate manual, ideal este să vă plimbaţi prin Quartieri Spagnoli: această zonă are încă cel mai mare număr de magazine meşteşugăreşti vechi.

Alte informații importante: dacă mergeți la Napoli în această perioadă, trebuie să știți că centrul orașului este aproape un șantier. Cu toate acestea, străzile sunt în continuare luate cu asalt de turiști. Pe de altă parte, ca în multe orașe turistice, trebuie să aveți grijă de genți, portofele și camere foto, iar asupra acestui lucru vi se atrage atenția de cum puneți piciorul în oraș.

Din portul Napoli se poate ajunge repede la una din destinațiile de mare interes din zonă. La doar 25 de minute de mers cu mașina, se află situl Pompei. Orașul antic, acoperit de lava vulcanului Vezuviu în anul 79, este o adevărată întoarcere în timp. Săpăturile au scos la iveală străzi, case, grădini, băi publice, oale, fresce și trupuri. Azi, arheologii au descoperit 44 din cele 66 de hectare pe care se întindea oraşul în momentul erupţiei. Multe din artefactele recuperate sunt păstrate la Muzeul Naţional de Arheologie din Napoli. Biletul de intrare la Pompei este 11 euro de persoană.