După redeschiderea treptată a cinematografelor, apar și informațiile privind producțiile care vor putea fi urmărite în perioada următoare.
Filmul de acțiune “Mulan”, o aventură a unei curajoase tinere care se deghizează în bărbat să poată fi primită în armata care luptă pentru dreptate, este întocmai ca o tapiserie chinezească: realizat în cele mai mici detalii autentice, cu grijă pentru detalii și istorie. Pentru a realiza scenele de luptă producătorii au apelat la echipe specializate de cascadori din China, Kazahstan, Mongolia, Noua Zeelandă și Australia.
Filmările au avut loc în peste 20 de locuri în China, inclusiv în provinciile Hubei, în așa-numitele Nisipuri care cântă din deșetul Mingsha din provincia Xinjiang, Parcul Național Geologic Zhangye Danxia, satul Mazar în Dunhuang, Jiuquan în provincia Gansu și, firește, studiourile din provincia Zhejiang din estul Chinei.
Aproape 4.000 de arme au fost făcute pentru film, fiind folosite diferite materiale ca aluminiu și uretan. Armura și heraldica pentru “Mulan” au mai inclus scuturi de infanterie, sulițe, săgeți, arcuri, săbii Jian cu dublu tăiș, sabia lată Dao și pumnalul Kapinga pe care le mânuiește Bori Khan, alături de înfricoșătoarele pumnale ale lui Xianniang.
Acţiunea din “Mulan” merge pe urmele lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat şi îi ia locul tatălui său în armata gata de luptă, cu ajutorul dragonului de încredere al familiei, Mushu.
Regizat de Niki Caro, “Mulan” este distribuit în România de Forum Film România și are premiera în cinematografe în data de 25 septembrie.