Curtea de Apel Bucureşti constată că nu s-a putut stabili cu exactitate că injectomatul indicat de procurori în dosarul Pantelimon a fost atribuit pacientului care a decedat – se arată în motivarea ședinței în urma căreia cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost puse în libertate. Judecătorii consideră, totodată, că nu există suficiente probe care să susţină acuzaţia formulată împotriva inculpatelor.
Completul de judecători notează în motivare că, inițial, întreaga acuzaţie penală s-a construit în jurul unui proces verbal de comparare a datelor stocate de injectomate cu menţiune înscrise în foile de observaţie ale pacienţilor internaţi la ATI.
Ulterior, documentul – întocmit de un singur polițist – a fost coroborat cu alte probe: declaraţii de martori, procese verbale de redare a convorbirilor interceptate şi raportul de expertiză medico-legală.
Ca urmare, Judecătorii au considerat că în dosarul în care cele două doctorițe acuzate că au omorât cu intenţie un pacient nu există suficiente probe care să susţină acuzaţia.
Potrivit actelor de la dosar pacientul a decedat în rezerva cu numărul 8, dar potrivit planşei fotografice aflate la dosar, injectomatul fotografiat se afla în salonul numărul 6.
De asemenea, magistraţii susţin că în declaraţia unui martor, dată la 12 aprilie 2024, se arată că are suspiciuni cu privire la scăderea ratei de noradrenalină la cu totul alt pacient, aflat în salonul 6 şi nu la pacientul din rezerva 8.
Totuşi, o perioadă de aproape patru luni nu sunt întocmite procese-verbale de identificare a injectomatelor atribuite celorlalţi pacienţi decedaţi în perioada critică 04 – 06.04.2024.
Magistraţii notează că procurorii nu au reuşit să identifice alte cazuri în care stopul cardio-respirator al pacienţilor să fi fost provocat prin reducerea dozei de noradrenalină.
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin