Confidenţialitate

Moțiunea de cenzură – în Parlament, miting PNL – în fața Parlamentului

Moţiunea de cenzură depusă de PNL – ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” – este dezbătută la această oră în plenul Parlamentului.

De la dezbateri lipsesc preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şedinţa fiind condusă de Gabriel Vlase şi de Nicolae Bădălău.

Deputaţii şi senatorii PSD au părăsit sala înainte ca moţiunea să fie citită.

Iniţial, în sală fusese anunţată prezenţa a 274 de parlamentari.

La dezbateri asistă premierul Mihai Tudose şi numeroşi miniştri.

Pe tot timpul dezbaterii, liberalii facun lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

La manifestaţie participă şi liderul PNL, Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă la Parlament vinerea trecută şi a fost citită luni după-amiază într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Miercuri, Birourile Permanente Reunite au decis ca dezbaterea moţiunii de cenzură depusă să aibă loc joi, începând cu ora 11.00.

PNL i-a chemat în Parcul Izvor pe cei nemulţumiţi de actuala guvernare, pentru a face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului joi, de la ora 11.00, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

“Îi invităm alături de noi pe toţi cei care doresc să oprească haosul din economie şi atacul la Justiţie şi să participe la acţiunile de protest organizate de PNL, joi, în jurul Parlamentului pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Dragnea şi Tudose”, au anunţat liberalii.

Reprezentanţii PNL au mai spus că luptă cu toate armele constituţionale “pentru a opri distrugerea economiei şi subordonarea instituţiilor democratice independente de către guvernarea PSDragnea”, adăugând că pentru aceasta e nevoie de susţinerea cetaţenilor care “pot şi trebuie să-şi exprime public nemulţumirile şi să ceară parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de PNL”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat marţi, la finalul unei reuniuni a grupurilor parlamentare ale Uniunii, că maghiarii se vor abţine la moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, susţinând că iniţiatorii demersului nu propun şi alternative la guvernarea PSD: nici nume de premier, nici direcţia în care vor să ducă ţara, nici politici publice în sectoarele cele mai importante şi nici elementele din programul de guvernare.