UPDATE: Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni “pentru” şi opt “împotrivă”. Parlamentarii din coaliția de guvernare s-au abținut de la vot.
Guvernul Ponta putea fi demis doar dacă moțiunea era votată de cel puțin 275 de parlamentari.
Opoziția a încercat marți, în Parlament, să demită guvernul Ponta. Cum s-au desfășurat dezbaterile
Textul moţiunii a fost citit de liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu.
Chemat să-și susțină punctul de vedere, premierul Victor Ponta a susținut că demersul opoziției nu ar avea legătură cu activitatea Guvernului și ar fi, cităm, o șmecherie politică.
Premierul a făcut referire și la protestul organizat de PNL în fața Parlamentului: ”sunt mai mulți jandarmi și jurnaliști decât protestatari, nici Blaga nu mai e ce a fost”, a spus premierul.
Victor Ponta și Alina Gorghiu, acuze reciproce de la tribuna Parlamentului
În timpul dezbaterilor privind moțiunea de cenzură depusă de PNL, cei 2 parlamentari s-au atacat reciproc pe tema contractelor semnate cu statul.
Victor Ponta susține că Dan Șova a semnat mai multe contracte, în calitate de avocat, cu societăți din portofoliul Autorității pentru Administratea Activelor Statului – AVAS – condusă la acea vreme de Teodor Atanasiu.
Premierul a acuzat-o pe Alina Gorghiu – la rândul său, avocat la acea vreme – că ar fi avut de câștigat de pe urma acestor contracte.
Co-președinta PNL – Alina Gorghiu – s-a apărat și i-a cerut premierului să vină cu dovezi.
De la contracte presupus ilegale, Alina Gorghiu a trecut repede…la metafore.
Motiunea a fost depusa in Parlament pe 21 septembrie de catre PNL si a fost citita in plen pe 23 septembrie. Documentul – intitulat “Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” – fusese semnat de 183 de parlamentari.