“Banii nu sunt venituri, pentru că, deși importante, veniturile trebuie raportate la cheltuieli. Un om cu nevoi puține, poate fi un om cu bani, chiar dacă nu are venituri foarte mari, la fel cum un om cu venituri mari, poate fi deficitar, creditat, pentru că pur și simplu limitele sale sunt depășite de lăcomie, de trufie sau, mai simplu, veniturile sunt depășite de nevoia de a sparge bani.
O altă greșeală frecventă, făcută uneori și de manageri, este aceea că un salariu mare îl stimulează pe om să fie mai eficient în activitatea sa. Banul este cel mai eficient stimul, dar nu un salariu bun este cel care te face să devii din ce în ce mai bun în ceea ce faci, ci perspectiva unui salariu și mai bun. Din contră, auto-mulțumirea, inclusiv în privința salariului, mai repede te determină să stagnezi profesional, decât să crești.
Cea mai gravă greșeală este să îți alegi o meserie sau să cauți o slujbă care nu îți place, doar pentru că este mai bine plătită. Paradoxal, în această capcană nu cad cel mai des cei tineri, ci sfătuitorii lor, care de regulă sunt părinții. Lumea evoluează acum atât de repede încât nicio meserie nu e garantat bănoasă, dar rămân garantate calvarul și plafonarea, dacă ți-ai ales drumul în viață având ca obiectiv banii”, a declarat Moise Guran la emisiunea Rock&Talk de la Europa FM.