“Recunoașterea meritelor tale de către ceilalți este un sentiment despre care vorbesc chiar vechii greci, dar politologii din zilele noastre au identificat două concepte mai precise ale nevoii de respect.
Unii își doresc doar să le fie recunoscute meritele în mod egal cu ale celorlalți, în timp ce alții simt nevoia de fi recunoscuți ca fiind superiori celorlalți, de a fi percepuți ca fiind deosebiți, ieșiți din comun.
Cât de urât sună! Comun! Cine își dorește să fie comun, să fie cetățeanul mediu, sau capul de locuitor, cum denumesc statisticile acest comun? Dar nu vrem toți egalitate? Uite că nu!
Pe de altă parte, este cineva care recunoaște că își dorește să fie considerat superior semenilor lui?” a spus Moise Guran în emisiunea Rock&Talk la Europa FM.
“Un bancher a spus odată că nu-i ușor să ajungi pe primul loc, dar e chiar mai greu să te menții acolo, după ce ai ajuns.
Atunci când urci, sigur ai mai puține de pierdut decât după ce ai urcat în vârf. Faima o dobândești abia după succes și nu te ajută, ci mai mult te încurcă atunci când, fără să vrei, dar inevitabil, începi să cobori.
Mândria nu implică, din păcate, și cunoștiințe de management al succesului, iar administrarea propriului succes este, probabil, cel mai greu lucru, pentru oricine”, a continuat acesta.