Confidenţialitate

Modernizarea stadionului Dinamo, incertă. Ministrul de interne a trimis Corpul de Control la Dinamo

Ministrul de interne, Carmen Dan promite că va face tot posibilul ca stadionul Dinamo să fie modernizat pentru Campionatul European de Fotbal din 2020.

Deocamdată, acest lucru pare imposibil.

Ministrul de interne a trimis Corpul de Control la Dinamo pentru a afla de ce, în urmă cu 15 ani, clubul din Ștefan cel Mare a acordat drept de folosință a stadionului unei asociații conduse de omul de afaceri Nicolae Badea. Asociația nu e de acord cu încetarea contractului, astfel încât să se poată trece mai repede la reabilitarea stadionului.

Situația juridică a stadionului Dinamo este destul de complicată.

În 2002, clubul Dinamo, aflat în subordinea Ministerului de Interne condus la acea vreme de Ioan Rus a încheiat un contract cu Asociația Club Sportiv FC Dinamo, deținută de omul de afaceri, Nicolae Badea, prin care această asociație primea drept de folosință pe durată nedeterminată a stadionului Dinamo.Contractul nu poate înceta decât cu acordul părților. În caz contrar, cealaltă parte trebuie să primească despăgubiri pe o perioadă nedeterminată. Toate aceste aspecte au fost menționate sub forma unor clauze trecute în contract.

Ministrul de interne, Carmen Dan a trimis Corpul de Control la Dinamo.

”Ne dorim să știm care au fost la momentul respectiv dorințele pentru care s-a încheiat această asociere. Contractul are niște particularități pe care eu ca jurist nu le-am mai întâlnit până acum. Nu se poate denunța unilateral, este încheiat pe o perioadă nedeterminată și mai sunt aspecte, de exemplu, acordul Asociației constă în numărul de spectatori. Nimeni nu poate da asigurări că numărul de spectatori va fi suficient de mare ca să justifice asocierea”, a precizat Carmen Dan

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum Asociația, intrată ntre timp în insolvență, refuză încetarea contractului, clubul Dinamo a propus modificarea acordului, însă nici până acum nu a primit un răspuns.

”Clubul Sportiv Dinamo București a înaintat către această asociație un proiect de act adițional, prin care s-a propus excluderea din obiectul asocierii a bunurilor imobile care vor face obiectul investiției: stadionul central, gazonul, tribunele, vestiarele, parcarea și intrarea principală”, a menționat ministrul de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit termenului fixat de Federația Română de Fotbal, Dinamo trebuia să predea până pe 31 martie toate documentele către Compania Națională de Investiții, cea care se va ocupa de modernizarea stadionului.

”Dacă nu suntem ținuți de o dată nu înseamnă că nu trebuie să ne mobilizăm să rezolvăm problema, pentru că orice întârziere scurtează, de fapt, durata de execuție a lucrărilor de modernizare. Interesul nostru este să rezolvăm această problemă cât mai repede se poate”, a spus Carmen Dan, care a precizat că nu exclude varianta unei plângeri penale, dacă se vor descoperi nereguli în urma verificărilor făcute de Corpul de Control al MAI.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România s-a angajat să găzduiască 4 meciuri de fotbal în cadrul Euro 2020, pe Arena Națională din București.

UEFA ne obligă să punem la dispoziție și alte 4 stadioane, modernizate la standarde internaționale, unde să se desfășoare antrenamentele oficiale.

Autoritățile de la București au ales stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf. Dacă nu se va reuși în timp util modernizarea Stadionului Dinamo, varianta de rezervă este stadionul Cotroceni.