Un tânăr antreprenor și cercetător în biotehnologie a reușit, după mai mulți ani de cercetare, să transforme o idee inovatoare într-un proiect concret cu impact real asupra mediului.
Gabriel Barta este inginer în domeniul produselor alimentare și doctorand domeniul Biotehnologiilor alimentare. S-a îndrăgostit de super puterea pe care o are natura și a început o afacere, folosind zaț de cafea și reziduuri agricole, printr-o tehnologie de pionierat bazată pe miceliu – rețeaua de fibre a ciupercilor.
Rezultatul este nu doar folositor, dar și extrem de creativ pentru oricine vrea să-și construiască o casă, dar și să contribuie la protejarea mediului.
Gabriel Barta a povestit la Misiunea Verde că, în urma cercetărilor făcute, a ajuns să dezvolte rețete care au la bază reziduuri agroindustriale mixate cu miceliul crescut în laborator, o noutate la nivel mondial.
Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:
Foto: Shutterstock