Din comportamentul păsărilor putem învăța să ne unim forțele într-un mod constructive atunci când mediul din jurul nostru devine tot mai neprielnic.
Studiind viața animalelor care trăiesc într-o mlaștină de lângă Rio de Janeiro, Alexandru Stermin, profesor de anatomie comparată la Universitatea Babeș-Bolyai, a observant că o specie de păsări duce o viață din ce în ce mai bună în comparație cu alte specii de animale ale căror efective scad. Se întâmplă acest lucru deoarece ele au început să coopereze.
Adulții contribuie cu toții la creșterea puilor și se expun pericolului în funcție de puterea pe care o au ca să se lupte. Ba mai mult, două sau trei perechi de păsări își construiesc un singur cuib și clocesc ouăle pe rând.
Păsările se lasă conduse de simțiri în traiul lor, ceea ce ne poate ajuta pe noi oamenii să punem emoțiile înaintea rațiunii.
Dacă în cazul păsărilor comportamentul se schimbă din cauza mediului neprielnic, oanemii ar putea fi determinați de frică să-și îmbunătățească viața.
Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:
Foto: Facebook Sandu Stermin