Romania încearcă usor, ușor sa inteleaga beneficiile economiei circulare. În condițiile în care nu a existat o strategie Guvernamentala, fiecare s-a descurcat cum a putut. Mediul privat, cel care a ajuns să aibă costuri tot mai mari din cauza împuținării resurselor naturale si a cheltuielilor cu reciclarea, a început sa caute solutii. Astfel, au apărut companii care oferă consultanta pe domeniul economiei circulare.
Între timp, unele industrii au prins curaj sa se folosească exclusiv de materie reciclata în procesul de productie. Este cazul industriei hârtiei si a cartonului care nu mai folosește in prezent celuloză, ci doar hartie reciclata.
Constantin Damov, fondator și președinte al Coaliției pentru economie circulara spune ca, vom știi dacă soluțiile economiei circulare sunt foarte bine puse în practică, în momentul în care nu vom mai avea gropi de gunoi în România. Dacă ne uităm, însă, cu atentie in jurul nostru, observăm că sunt foarte departe de acest ideal.
Raul Pop, expert de mediu si co-fondator al Coalitiei pentru Economie Circulara a explicat la Misunea Verde ce face România pentru a se dezvolta la capitolul economie circulară.