Confidenţialitate

Misiunea Verde cu Mona Nicolici: Cum a ajuns Școala 11 din Buzău să fie prietenoasă cu mediul | AUDIO

Despre conceptul de școală verde am mai vorbit la Misiunea Verde, încercând să-i găsim o definiție, lucru greu de făcut, nu doar în România, ci și în alte țări cu tradiție în sustenabilitatea de mediu.

În ultima vreme apar și în țara noastră din ce în ce mai des, proiecte care transformă clasicele clăiri de educație în școli cu amprentă zero sau chiar verzi. Una dintre ele este Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău care a devenit vedetă în această săptămână, prin vizita președintelui României, care i-a felicitat pe copii și pe profesori.

Prin ce schimbări a trecut unitatea de învățământ ca să fie prietenoasă cu mediul am aflat de la directorul adjunct, Dache Magda.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, în școală a fost implementat un sistem de colectare selectivă a deșeurilor, iar resturile vegetale sunt adunate separate pentru a le folosi la stația de compost, realizată prin proiectul de modernizare.

Directorul adjunct al Școlii 11 din Buzău, Dache Magda, a povestit la Misiunea Verde că de doi ani de când transformarea școlii s-a încheiat, elevii au învățat să fie mai responsabili față de mediu, iar școala contribuie la reducerea emisiilor poluante. Acestea sunt motivele pentru care Mona Nicolici a oferit Medalia Verde elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău.

La începutul acestui an, v-am prezentat la Misiunea Verde exemplul unei alte școli din județul Buzău, cea din comuna Vernești, care are amprenta zero. Sunt două exemple de bune practici pentru protecția mediului care sperăm să inspire cât mai mulți directori de școli sau primari din țară.