În perioada aceasta gândul ne zboară tot mai mult la vacantă, mai ales că, odată cu ridicarea restricțiile cauzate de pandemie, putem să ne plimbăm liber pe unde ne place.
După 2 ani în care am pus concediile în stand by sau am ales mai mult locuri retrase cu cortul sau rulota, e timpul să ne bucurăm mai mult de compania unor oameni frumoși care ne așteaptă cu locuri de cazare prietenoase cu mediul, în care pun accent pe produse naturale și resurse folosite cu măsură.
O analiză făcută de Google arată că destinațiile din țară sunt și anul acesta printre preferințele românilor, însă eliminarea restricţiilor de călătorie internaţionale a adus la o scădere a rezervărilor faţă de 2019.
Directoarea WWF, Orieta Hulea, a povestit pentru Misiunea Verde ce ne oferă țara noastră pentru o vacanță de neuitat.
Timpul petrecut în natură are numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mintală. Poate fi un antidot pentru stress, poate reduce pe termen lung riscul de boli de inima, diabet, astm, obezitate.
O echipă de cercetători din Marea Britanie a observant, în 2019, că persoanele care petreceau cel puțin 120 de minute pe săptămână în natură erau mai sănătoase, în comparație cu persoanele care nu petreceau suficient timp în aer liber.
Dacă plimbările lungi pe afară sunt urmate de mâncare sănătoasă, avem tot ce ne trebuie ca să ne fie bine.
Din păcate se întâmplă ca în vacanțele noastre să dăm și peste situații când natura are de suferit de pe urma acțiunilor unor patroni de hoteluri și pensiuni. Vestea bună este că avem instrumente prin care să alertăm autoritățile.
După ce am aflat cum putem să ne programăm o vacanță în natură și ce putem face ca locurile pe care le-am vizitat să rămână la fel de frumoase pentru o viitoare vizită, mai rămâne doar să ne facem bagajul.
Foto: Lavinia Dragomir