Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Care sunt avantajele reintroducerii zimbrilor în pădurile României | AUDIO

În acest moment, în România, trăiesc în libertate vreo 220 de zimbri. Specia a dispărut de la noi în urmă cu două secole și mai multe organizații non-guvernamentale, alături de Romsilva, fac eforturi considerabile încă din 2012 pentru a readuce în sălbăticie aceasta specie de mamifer. Acum România este una dintre cele nouă țări europene în care zimbrul trăiește din nou în sălbăticie.

Victor Marin, de la Asociația Parcul Natural Văcărești, a stat de vorba cu Marina Drugă, directorul executiv al organizației Rewilding România pentru a afla cum au disparut zimbri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Desigur, reintroducerea zimbrilor în natura este un proces lent și scump. Dar dincolo de faptul că sunt animale mari și frumoase, există și motive foarte practice pentru care avem nevoie de zimbri. Marina Drugă de la Rewilding Romania îi numește “peisagiști ai naturii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oricât de ciudat ar suna, zimbrii au ajutat la crearea câtorva sute de locuri de muncă. În cele 3 zone în care zimbrii trăiesc liberi (Munții Țarcu, Munții Făgăraș și Vânători Neamț) s-au dezvoltat servicii ecoturistice pentru cei care vor să se bucure de aceste animale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă vreți să aflați mai multe despre importanța zimbrilor în sălbăticie, puteți asculta materialul integral pe canalul de Youtube al Asociației Parcul Natural Văcărești.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: