Peste un milion de români sunt diagnosticați cu astm*, potrivit Societății Române de Pneumologie, iar aproape 10% dintre aceștia se confruntă cu o formă severă.
Astmul sever este o formă distinctă a bolii, cu un impact deosebit asupra calității vieții pacienților. De altfel, simptomele, răspunsul la tratament și impactul asupra vieții de zi cu zi sunt unice pentru fiecare pacient și se pot schimba în timp.
Boala evoluează cu perioade de acalmie urmate de crize intense. Persoanele cu astm sever se confruntă mult mai des cu crize intense, uneori fiindu-le dificil să solicite ajutor.
În aceste cazuri, vorbim despre o gamă largă de simptome debilitante, cum ar fi dificultatea in respirație, respirația șuierătoare, constricția toracică și tusea, care pot afecta activitățile zilnice și somnul.
Astmul sever interferează adesea cu viața familială, socială și profesională, limitează opțiunile de vacanță și afectează sănătatea emoțională și mentală.
Trebuie să știi că cea mai bună modalitate de a preveni atacurile de astm sever și de a ține sub control boala este respectarea tratamentului prescris de doctor.
*Astmul este diferit pentru fiecare pacient, discută cu medicul curant despre simptomele astmului tău pentru a identifica și trata la timp tipul de astm cu care te confrunți. Află mai multe pe eastmsever.ro.